Artık İçeriklere Organik Erişim İmkansız Hale Mi Geliyor?
Sosyal medya araçları Facebook, Twitter, İnstagram gibi sayfalar markaların öncelikle müşterileriyle iletişim kurmak, ürünlerini tanıtmak ve bu etkileşimi fırsata çevirmek adına kullanılan etkili bir mecra haline gelmiştir. Facebook sayfalarında da görüldüğü gibi organik etkileşim çok önemlidir. Kullanıcıların dikkatini çekmek adına yapılan garip garip başlıklar, yalan yanlış haberler Facebook'taki haber akışında olumsuz etki yaratmaktadır. Her şeyde olduğu gibi değişim kendini yenileme her mecranın olmazsa olmazıdır. Facebook'ta kendi yapısında bazı değişikliklere gidiyor ve 6 ülkede deneme aşamasında. Şimdi sizler için bu değişiklikleri araştırdık.
Sosyal medyada da markalar müşterilerine ulaşmak için rekabet içindeler. Diyelim ki; çok iyi bir içeriğe sahip olmanıza rağmen etkileşim az. Buna nedeni olarak “organik erişim” olduğu gösteriliyor. Facebook'ta yapılan son yenilikler haber akışlarının test edilmesi çok sayıda markanın rekabetini de düşünecek olursak organik erişimi oldukça zora sokacak. Bu değişim elbetteki büyük reklam bütçeleri ayıran markaları çok fazla etkilemese de işe yeni başlayan, küçük işletmeler ve sınırlı bütçesi olanları etkileyeceğe benziyor. Facebook uygulamasında gördüğünüz haber akışı ve bir akış keşfetme seçeneği var. Şimdilik haber akışında bir sınır yok. Arkadaş listemizde postlar olacak sadece akışta “keşfet” postları olmayacak. Biliyoruz ki; bazı sponsorlu yayınlar markalara kapalı alana girme yeteneği kazandırırabilse de organik olarak bu alanda olmak zorlaşacak. Facebook'ta “keşfet” butonu sol köşede bulunuyor.
Facebook'taki bu özellikler içeriğin organik paylaşım yoluyla görülmesinde zorlaştırırken, arkadaşlarınızın postlarını görmeyi kolaylaştırır hale getiriyor. Kısıtlı reklam bütçesi olanlar artık Facebook'u nasıl kullanabileceklerini düşünmeli veya müşterileri ile organik etkileşimi daha kolay sağlayabilecekleri yeni mecralar bulmalı veya yeni pazarlama teknikleri geliştirerek fonlarını başka bir sosyal medya platformuna yönlendirmeleri gerekir. Farklı sosyal medya mecralarından Tumbir, İnstagram veya Twitter gibi alanlarda çok sayıda müşteriye ulaşabilirsiniz. Lakin Facebook kullanıcıları için araştırma-geliştirmeye özen göstererek ilgi çeken başlıklar oluşturmak müşterilerine ulaşmak için içerikleri kesinleştirmek ve sistemi çözebilmek önemlidir.
%100 Facebook Reklam Yatırımınızın Geri Dönüşümü Sağlamak Mümkün Mü?
Elbetteki büyük küçük çok sayıda firmalar reklam için belli bütçeler ayırıyor. Facebook sayesinde artık moda terim olan organik müşteriye ulaşmak için harcanan reklam giderlerinin karşılığı elbette olmalı. Geri dönüşümün olması zaten reklamın doğru kişilere ulaştığı anlamını taşır. İşte reklam için harcadığınız paranın karşılğını almak için, Facebook'un doğru özelliklerinden faydalanmak gerekir. Ayrıca sizinle aynı kategoride olan markaların reklamlarının sizinkiler arasında nasıl durduğunu analiz etmek reklam bütçenizi yönetmekte en önemli noktalarınız olacak.
Facebook henüz yukarıda bahsettiğimiz gibi 6 ülkede denemede olan değişiklikleri henüz tüm dünyada uygulamada değil. Ama siz Facebook'un tüm hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmak ve haber akışının güncellenmesi durumunda bütçenizi bozmadan bu platformda markalarla başa çıkmak için uygun strateji sağlamış olmanız akıllıca olacaktır.
Bu konuya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...